Ansök om deltagande

Arbetar du på en skola i närheten av Gottsunda, Uppsala och är intresserad av att delta i pilotprojektet under 2014? Då är det dags att ansöka redan idag.

Till projektet söker vi lärare till klasser i grundskolans alla årskurser, som vill erbjuda eleverna en rik kontext för lärande för hållbar utveckling. Kanske har ni provat odling i mindre skala med eleverna tidigare, kanske viljan funnits, men utmaningen med allt kringarbete varit för stor.  Nu har ni chansen att testa ett platsbundet lärande med fingrarna i jorden, utan att arbetsbelastningen blir för stor. Ansök senast 13 april 2014!

Programmet består av 8 st tre timmar långa besök i Matparken, Gottsundagipen i helklass under odlingssäsongen, tillsammans med pedagogisk personal från Uppsala Naturskola. Ni får möjlighet att odla upp en yta med ettåriga växter och delta i utvecklingen av de gemensamma ytorna, med biodling, kökshörna och mycket nektarrika perenner, ni kommer att lära er om kompostering, ekosystemtjänster, odling med hela processen från jord till bord, binas betydelse och mycket mer. Det kommer finnas stora möjligheter att koppla aktiviteterna till alla skolans ämne, och genom projektet hoppas vi kunna utveckla dessa möjligheter tillsammans med er!

Projektet drivs av Naturskoleföreningen och Bee Urban med medel från Antonia Ax:son Johnsons stiftelse för miljö och utveckling och Marie Claire Cronstedts stiftelse 

naturskoleföreningen        bee_urban_logo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s